Tieners van Toen

Het 55-plus Eindhovens Dameskoor "Tieners van Toen" is opgericht in augustus 2006. Het is een enthousiaste groep vrouwen voor wie zingen heel belangrijk is. Natuurlijk speelt de gezelligheid ook een grote rol.

Op dit moment heeft ons koor 35 leden, onderverdeeld in drie stemgroepen nl. Sopraan, Mezzo en Alt.

In maart 2019 vierde het koor haar 12,5-jarig bestaan. Het repertoire bestaat uit liedjes van de 50-60-70-80 en 90-er jaren.

Eerstvolgend openbaar optreden

Op woensdagavond 18 december luiden wij de feestdagen in met een Kerstconcert in de sfeervolle kapelzaal van La Sonnerie in Son en Breugel.
Wij zingen mooie kerstliederen en hopen dat u samen met ons gaat genieten van deze bijzondere avond.

Aanvang: 19.30 uur
De entree bedraagt € 7,50 incl een kopje koffie/thee bij aanvang.
Kinderen tot 12 jaar gratis.










Komt u ook?

Yvonne Bouvrie - dirigente

Yvonne Bouvrie - Lubberdink is geboren en getogen in Zuid- Limburg en is vanaf haar kindertijd bezig met muziek en zang. Door vrijwilligerswerk in de Verrijzeniskerk in de wijk Achtse Barrier kwam ze voor het toenmalige kinderkoor te staan in de rol van dirigent. Ruim 15 jaar heeft ze dit kinderkoor "De zingende B'Engels" geleid.

In 2010 heeft ze de opleiding koordirectie bij het CVA, nu Kunstbalie in Tilburg, met het diploma MDO succesvol afgerond.

Ondertussen heeft ze diverse workshops bijgewoond die betrekking hebben op het reilen en zeilen binnen een koor en zangles genoten bij De Stemsleutel in Eindhoven, waar Lydwien Donkers haar docent was. Sinds 2005 staat Yvonne voor dameskoor "Beau Vivre" en sinds oktober 2013 dirigeert zij het Vissersvrouwenkoor "De Walnoten" uit Nuenen. Dirigente van het 55-plus Eindhovens Dameskoor "Tieners van Toen" is zij vanaf mei 2013.

Alison Black - pianiste

Alison is in Engeland geboren en heeft in Manchester en Londen piano en cello gestudeerd. In 1987 haalde zij haar Bachelor of Music (Honours) diploma. Hierna heeft zij als pianiste meegewerkt aan diverse opera- en musical producties. Zij was tevens als pianiste verbonden aan een koorvereniging in Londen. Bovendien heeft zij samen met een dirigent een kamerorkest opgericht en gerund.

In 2002 besloot Alison in Nederland te komen wonen en sindsdien heeft zij regelmatig meegewerkt aan projecten met solozangers en koren. Momenteel is zij vaste pianiste bij het 55-plus Eindhovens Dameskoor "Tieners van Toen" en Eindhovense Koorvereniging De Toonkunst. Behalve als pianiste begeleidt zij ook als organiste diverse kerkkoren in de regio en speelt onder andere in de H. Thomaskerk te Eindhoven.

De Vrienden van de Tieners van Toen

Klik HIER voor onze sponsorbrief.

Staat hier straks ook uw bedrijfslogo?